ЯК приготувати домашні коктейлі

 

Рецепти приготування коктейлів - вино з коньяком:

Компоненти: 250 г білого вина, 20 мл коньяку, 200 г цукру, 1 апельсин, 1 лимон, 2 склянки газованої води, 10 шматочків льоду;
вино, коньяк і воду змішати з цукром, додати кружальця лимона і апельсина, лід і подавати.


Рецепти приготування коктейлів - коктейль "яхонт":

Компоненти: червоний портвейн - 40 мл, коньяк - 40 мл, лимонний сік - 20 мл, вишневий лікер - 1 ч. ложка;
змішати портвейн, коньяк, сік і лікер;
подавати в келиху, прикрашеним "інеєм" без льоду.


Рецепти приготування коктейлів - коктейль медовий:

Компоненти: мед - 1 ст. ложка, десертне вино - 20 мл, 0,5 лимона;
змішати в склянці мед, вино і столову ложку лимонного або апельсинового соку;
перед подачею додати лід.


Горілка з вермутом:

Компоненти: горілка - 30 мл, міцний білий вермут - 10 мл, маслини - 1 шт., Лід;
в келих покласти маслину, влити горілку і вермут, все розмішати і подавати.


Горілка з білим вином:

Компоненти: 750 г білого вина, 100 горілки, 300 г лимонаду, 50 г лимонного соку, 50 г соку лайми, 1 яблуко, 2 лайма, 2 лимона, 2 персика, лід;
зняти цедру з 1 лайма і 1 лимона, м'якоть вирізувати, яблука очистити, розрізати на 4 частини і видалити серцевину;
помістити в чашу блендера і нарізати на тонкі часточки за допомогою насадки для шинкування;
з решти лимона і лайма вичавити сік, персики розрізати навпіл і видалити кісточки, 1 персик подрібнити в пюре за допомогою насадки блендера, через сито віджати сік, другий персик нарізати тонкими часточками;
влити в ємність вино і горілку, додати по невеликому шматочку цедри лимона і лайма, нарізані яблука, персик, м'якоть лимона і лайма, влити персиковий сік, накрити і прибрати в прохолодне місце на 12:00;
з миски з фруктами видалити цедру, влити сік лайма і лимона, охолоджений лимонад, покласти шматочки льоду, все перелити в глечик і подавати на стіл.


Рецепти приготування коктейлів - горілка з лимонним соком:

Компоненти: горілка - 40 мл, лимонний сік - 20 мл, сіль, 2-3 кубика льоду;
в глибокий склянку покласти лід, влити горілку, сік і розмішати, потім посипати сіллю.


Коктейль "Кривава Меріі":

Компоненти: горілка - 50 мл, лимонний сік - 30 мл, томатний сік - 10-15 мл, лід;
змішати кілька кубиків льоду, лимонний сік іі горілку;
вилити в келих через ситечко і додати томатний сік.


Просто "мері":

Компоненти: горілка - 50 мл, томатний сік - 25 мл, лимонний сік - 5 мл, перець, сіль;
горілку іі соки охолодити;
в келих спочатку влити томатний сік, потім горілку і після цього лимонний сік;
після чого посипати коктейль за смаком перцем і сіллю, розмішувати не рекомендується.


Рецепти приготування коктейлів - коктейль журавлинний:

Компоненти: журавлинний сік, лимони, содова вода, цукровий сироп (1 чашку води і 2/3 чашки цукру довести до кипіння іі заважати до повного розчинення цукру, остудити), м'ята, горілка;
нарізати лимони часточками і скласти в глечик, додати м'яту і цукровий сироп, розім'яти дерев'яною ложкою, щоб лимони іі м'ята пустили сік;
всипати лід, потім влити горілку, журавлинний сік і содову воду, перемішати, прикрасити листочками м'яти іі шматочками лимона.


Коньяк з лимонним соком:

Компоненти: коньяк - 40 мл, лимонний сік - 20 мл, цукровий сироп - 10 мл, лимон, лід;
в склянці з льодом змішати коньяк, сік іі сироп;
отриману суміш вилити через ситечко в невеликий келих, на край келиха надіти надрізаний лимонний гурток.



Рецепти приготування коктейлів: коктейль "трійка":

Компоненти: коньяк - 30 мл, вишневий лікер - 30 мл, горілка - 30 мл, лід;
змішати з льодом коньяк, горілку іі лікер;
отриману суміш вилити через ситечко в келих.


Рецепти приготування коктейлів - ром з лимонним соком:

Компоненти: ром - 40 мл, цукровий сироп - 10 мл, лимонний сік - 20 мл, лід;
змішати в шейкеріі з льодом ром, сироп іі сік;
напій вилити в келих, прикрасити кружечком лимона або спіраллю з лимонної цедри.


М'ятний лікер з коньяком:

Компоненти: м'ятний лікер - 20 мл, коньяк - 20 мл;
влити лікер, потім за допомогою ложки обережно влити коньяк.


М'ятний лікер з сухим вином:

Компоненти: м'ятний лікер - 20 мл, біле сухе вино - 80 мл;
влити в чарку лікер іі додати охолоджене вино.

Рецепти приготування коктейлів - ром з вермутом:

Компоненти: ром - 30 мл, міцний білий вермут - 30 мл, лимон, лід;
у високому стаканіі з льодом змішати ром іі вермут;
охолоджену суміш вилити в невеликий келих іі прикрасити його гуртком лимона.